Authorised Representative

Het inschakelen van Instrux als Authorised Representative betekent dat u kunt rekenen op betrouwbare naleving van wet- en regelgeving, efficiënte markttoegang en kosteneffectieve oplossingen, terwijl u zich kunt concentreren op de groei en ontwikkeling van uw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw bedrijf kunnen ondersteunen.

Wat is een authorised representative?

Een Authorised Representative (AR) is een officiële vertegenwoordiger die namens uw bedrijf optreedt en zorgt dat uw producten en diensten voldoen aan alle wettelijke vereisten binnen de Europese Unie.

Dit omvat onder andere het voldoen aan de CE-markering, het beheren van technische documentatie, en het fungeren als contactpunt voor autoriteiten en klanten.

Voor bedrijven die geen vestiging hebben binnen de EU is het aanstellen van een AR wettelijk verplicht. Zonder AR is het anders niet mogelijk om binnen de EU producten op de markt te brengen.

Bij Instrux bieden wij een uitgebreid pakket aan diensten als uw Authorised Representative:

Opslag van documentatie: We slaan alle relevante compliance documentatie op voor een periode van 10 jaar.

Contactpersoon voor Autoriteiten: We fungeren als het primaire aanspreekpunt voor EU-autoriteiten, zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten.

Gebruik van onze gegevens: We geven toestemming tot gebruik van onze naam en adres zodat u in de EU kan verkopen.

Gratis toegang tot ons systeem: We geven gratis toegang tot ons systeem waar u al uw compliance documentatie kan inzien en delen. Daarnaast geeft het systeem automatisch een notificatie wanneer uw compliance dreigt te vervallen.

Toegang binnen 24u vanaf €500 per jaar

Voordelen van een AR

Een Authorised Representative biedt tal van voordelen voor bedrijven die hun producten op de Europese markt willen aanbieden. Een van de grootste voordelen is dat een AR ervoor zorgt dat uw producten voldoen aan alle relevante EU-richtlijnen en -verordeningen, wat essentieel is voor markttoegang. Dit neemt de last van regelgevende naleving van uw schouders en laat u toe om kostbare tijd te besparen die u kunt besteden aan uw kernactiviteiten.

Daarnaast helpt een AR de complexiteit van het naleven van wet- en regelgeving te verminderen. Met hun expertise navigeren zij soepel door de complexe en voortdurend veranderende regelgeving, waardoor uw bedrijf minder risico loopt op non-conformiteit. Dit leidt tot een verbeterde markttoegang, omdat uw producten snel en zonder onnodige vertragingen op de markt kunnen worden gebracht.

Een ander belangrijk voordeel is de lokale vertegenwoordiging die een AR biedt binnen de EU. Dit is niet alleen verplicht voor bepaalde producten, maar versterkt ook het vertrouwen van klanten en autoriteiten. Door ervoor te zorgen dat alle wettelijke eisen en documentatievereisten correct worden afgehandeld, minimaliseert een AR de kans op juridische problemen en terugroepacties, wat de reputatie van uw merk beschermt.

Verder kan het inhuren van een AR kostenbesparend zijn. In vergelijking met het opzetten van een eigen interne compliance afdeling, biedt een AR een kostenefficiënte oplossing, vooral voor kleinere bedrijven of start-ups. Bovendien bieden AR’s continue ondersteuning en advies, waardoor u altijd up-to-date blijft met de nieuwste regelgeving en best practices binnen uw sector.

Wij staan binnen 24u voor u klaar.

In een wereld van strenge regelgeving is Instrux de partner die uw bedrijf nodig heeft. Met onze jarenlange ervaring in compliance consultancy zorgen wij ervoor dat uw producten snel en zonder problemen de Europese markt bereiken.

Instrux neemt de volledige verantwoordelijkheid voor documentatieopslag en communicatie met autoriteiten. Daarnaast zijn wij inzetbaar op alle overige vlakken om te zorgen dat uw producten compliant blijven.

Ons deskundige team staat binnen 24u klaar om u te ondersteunen en adviseren, zodat u altijd voorop loopt in de markt.

Stel Instrux aan als uw Authorised Representative (AR)