Posted by: INSTRUX Categorie: CE-Markering

Hoe ziet de CE markering eruit?

Intro

De CE-markering is een essentieel symbool voor producten die in de Europese Economische Ruimte (EER) op de markt worden gebracht. Het staat voor “Conformité Européenne” en geeft aan dat een product voldoet aan de relevante EU-wetgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het logo bestaat uit de letters “C” en “E” in een gestileerd ontwerp dat altijd dezelfde verhoudingen heeft.

Waarom is de CE-markering belangrijk?

De CE-markering zorgt ervoor dat producten vrij verhandelbaar zijn binnen de EU-markt, zonder dat elke lidstaat zijn eigen regels toepast. Het is een garantie dat een product voldoet aan de strenge eisen van de EU. Zonder CE-markering kan een product geweigerd worden op de Europese markt, wat grote gevolgen kan hebben voor bedrijven.

Hoe herken je de juiste CE-markering?

Een belangrijke nuance is het verschil tussen de echte CE-markering en het vergelijkbare “China Export” logo, dat vaak wordt verward met de officiële CE-markering. De echte CE-markering heeft specifieke afmetingen, terwijl het China Export-logo er heel erg op lijkt, maar niet aan de EU-richtlijnen voldoet.

Conclusie

Het is cruciaal om te weten hoe een CE-markering eruitziet en welke regels eraan verbonden zijn. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat ze het correcte logo gebruiken om te voldoen aan de Europese regelgeving en om te voorkomen dat hun producten geweigerd worden op de markt.

Neem contact op